State of Observability 2022 Report

Zpráva odhaluje, že organizace s vyspělými postupy observability výrazně snižují náklady a zároveň zvyšují inovace

SAN FRANCISCO – 17. května 2022 – Společnost Splunk Inc. (NASDAQ: SPLK), lídr v oblasti datových platforem pro zabezpečení a observabilitu, dnes ve spolupráci s Enterprise Strategy Group vydala výroční globální výzkumnou zprávu State of Observability 2022, která zkoumá, jak pozorovatelnost ovlivňuje budoucnost špičkových organizací. Zpráva provedla průzkum mezi 1 250 odborníky z praxe, manažery a experty na observabilitu po celém světě. Odhalila, že observabilita již nyní pohání digitální transformaci, a zároveň zdůraznila její potenciál vytvářet významné úspory a přilákat nejlepší talenty, kteří pomohou firmám dosáhnout nových výšin.

Zpráva odhaluje, že nejvyspělejší praktici v oblasti observability jsou schopni snížit náklady na výpadky o 90 %. Z odhadovaných 23,8 milionu dolarů ročně na pouhých 2,5 milionu dolarů, ve srovnání se začátečníky v oblasti observability. Lídři v oblasti observability jsou navíc inovativnější a úspěšnější při dosahování výsledků digitální transformace a dalších iniciativ.

  • Lídři v oblasti observability uvedli v posledním roce na trh o 60 % více produktů nebo zdrojů příjmů z týmů AppDev ve srovnání se začátečníky.
  • Lídři v oblasti observability uvádějí o 69 % lepší průměrnou dobu do vyřešení neplánovaných odstávek nebo zhoršení výkonu díky investicím do observability.
  • 66 % lídrů uvádí, že jejich přehled o výkonu aplikací je vynikající (ve srovnání s pouhými 44 % začátečníků). Podobně 64 % lídrů uvádí, že jejich přehled o stavu zabezpečení je vynikající (oproti 42 % začátečníků).

„Náš průzkum potvrzuje, jak zásadní je pozorovatelnost pro každou firmu,“ řekl Spiros Xanthos, SVP a generální ředitel divize Observability společnosti Splunk. „Nejdokonalejší praktici v oblasti observability si zajistili náskok v digitální transformaci. Zároveň masivně snížili náklady spojené s výpadky a zvýšili svou schopnost předstihnout konkurenci. Tito lídři v oblasti observability jsou díky tomu konkurenceschopnější, odolnější a efektivnější.“

Další poznatky a doporučení z publikace The State of Observability 2022 naleznete na webových stránkách společnosti Splunk.

Zdroj: Splunk

 

 

Další novinky

Přinášíme program 7. ročníku pravidelného zákaznického workshopu

Přinášíme program 7. ročníku pravidelného zákaznického workshopu

10. dubna 2024 Více informací
Obhájili jsme prestižní titul Splunk Elite Partner pro CZ/SK

Obhájili jsme prestižní titul Splunk Elite Partner pro CZ/SK

19. února 2024 Více informací
SandS + Recorded Future workshop: Enhance Your Security Operations Center

SandS + Recorded Future workshop: Enhance Your Security Operations Center

12. ledna 2024 Více informací
ISMS – Řízení bezpečnosti informací

ISMS – Řízení bezpečnosti informací

29. listopadu 2023 Více informací
Zobrazit další